Svatko bi volio imati mekanu i glatku kožu, no nažalost današnji vremenski uvjeti, ubrzani i nezdravi način života najčešće to ne dopušta. Za glatku kožu lica, lice treba redovito njegovati, a uz ubrzani način života, često na tu najbitniju stavku zaboravimo. Prehrana je jednako ključna za lijepo lice bez ožiljaka i akni. U nastavku vam donosimo jedan sjajan recept koji će vam pomoći omekšati kožu lica.
[fvplayer src=”vimeo.com/video/114873146″]
Ovaj sjajan recept sastoji se samo od jednog bjelanjka, a u potpunosti će vam omekšati kožu lica kao da ste koristili najskuplju kremu. Sve što trebate napraviti prije ovog prirodnog tretmana, je temeljito oprati lice, isprati ga mlakom vodom, i obrisati tapkajući ručnikom.
Uzmite jedno jaje, odvojite žutanjak od bjelanjka i sa odvojenim bjelanjkom istrljajte čisto lice. Par minuta tom sluzi prelazite preko svakog djelića svoga lica. Nakon tretmana bjelanjkom lice isperite ledenom vodom. Lice obrišite tapkajući ručnikom.
Nakon ovog tretmana kako bi još dodatno nahranili svoju kožu i pružili joj zdravi sjaja, bilo bi dobro staviti masku od jogurta. Ostaviti na koži nekih 20-ak minuta, pa isprati sa vodom. Jogurt će nahraniti kožu i pružiti joj potrebnu regeneraciju i hidrataciju.
Ovaj gore navedeni prirodni postupak će vam uvelike pomoći da imate kožu lica kakvu želite, no primjena samo ovog postupka neće vam biti dovoljna, ukoliko nećete održavati čistoću i higijenu lica svakodnevno. To znači da trebate lice obavezno čistiti ujutro nakon spavanja, kada se nakupe masnoća i bakterije, da ga trebate pripremiti za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, nanoseći hidratantnu kremu koja će ga štititi i hidratizirati. Bilo bi dobro da nanosite kremu sa zaštitnim faktorom.
Navečer prije spavanja obavezno očistite lice od šminke i temeljito ga “izribajte” pa nahranite jako hranjivom kremom kako bi se kroz noć regeneriralo. Pripazite obavezno na svoju prehranu koja iznutra snažno utječe na kvalitetu kože lica. Izbjegavajte masno i slatko, te jedite puno voća i povrća.
Autor: A.Z., Foto: Denis Vrublevski/Shutterstock
Odgovori