Bilo da ste bolesni ili jednostavno imate potrebu popiti ljekovitu tekućinu zahvaljujući kojoj ćete se bolje osjećati, potrebno je znati kako pravilno pripremiti čaj. Poznavajući ove trikove, za kratko vrijeme ćete imati skuhan napitak koji će značiti pravo bogatstvo za vaš organizam.
Jeste li znali da dosadašnji način kuhanja čaja nije bio ispravan i da treba promijeniti korake tijekom postupka kako bi od samog čaja dobili što je više moguće? Bez obzira ako ste ga kuhali tako da ste stavljali vrećicu u hladnu vodu i čekali da proključa ili ste stavljali u vruću vodu, oba postupka nisu ispravna.
Ukoliko želite skuhati čaj, a da pritom ne izgubi ljekovita svojstva, bilo bi dobro poslušati savjete onih koji znaju što rade. Vodu je potrebno staviti na štednjak i pričekati da proključa. Tek kada voda proključa ostavite ju da odstoji poklopljena do 5 minuta.
Temperarura vode bi trebala biti dosta visoka, oko 90 stupnjeva, što se smatra savršenom temperaturom za kuhanje. Sada ste sigurni da u vodu možete napokon staviti vrećicu čaja ili listiće, ovisno o tome kakav ste čaj kupili.
U vruću vodu stavite biljke i poklopite ih. Držite ih poklopljenim između 5 i 8 minuta. Ako želite čaju možete dodati limun ili med, važno je da pričekate da čaj bude mlak kako se pritom ne bi izgubila sva kvalitetna i ljekovita svojstva koja med i limun imaju.
Važno je znati pravi način kuhanja ove ljekovite tekućine, a samo nekoliko može utjecati na to kakav će imati učinak. Tako ako ste odlučili skuhati čaj od kamilice i napraviti suprotno od onog što je ovdje napisano, vaše tegobe neće nestati, a možda će vam čaj teško pasti na želudac i imat ćete problema s mučninama.
Za sve one koji su odlučili postupiti prema napisanom, upravo će čaj od kamilice pomoći izliječiti razne tegobe poput bolova i grčeva na području želuca. Slušajte savjete i osjećajte se bolje.
Autor: S.Š., Foto: Tatiana Belova/Shutterstock
Odgovori