• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Savršena.hr

Video savjeti za ljepotu

  • Naslovnica
  • Napravi sama
  • Vježbanje
  • Masaža
  • Frizure
  • Kozmetika
    • Manikura
    • Njega lica
  • Šminkanje

Kako pripremiti avokado

Ana Zibar Komentiraj

Avokado je voće koje potječe iz Južne Afrike, a koje je puno vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata. Avokado izgledom malo podsjeća na krušku, a često ga preporučaju trudnicama, jer je neophodan za rast djeteta. Jako je zdrav, no dosta ljudi ne zna na koji način se može konzumirati. Avokado se konzumira uvijek sirov, ali postoji nekoliko načina njegove pripreme. U nastavku vam donosimo neke od načina pripreme avokada.

PRIPREMA AVOKADA

Pri kupnji avokada morate pripaziti da je avokado mekan pod prstima, jer je samo takav potpuno zreo i iskoristiv, te posebno obratite pozornost da slučajno negdje nije oštećen.

Prvo što trebate napraviti kod pripreme avokada, je da ga ogulite. Gulite ga neposredno prije pripreme i posluživanja jer je njegovo meso nezaštićeno limunovim sokom, pa brzo potamni. Nakon guljenja avokada, presjecite ga na pola, pa mu izvadite košticu.

Avokado možete jesti sirovog narezanog na kriške, a i možete ga začiniti. Avokado se začinjava na način da ga posipate sa prstohvatom soli, par kapi limunovog soka, maslinovim uljem, balzamičnim octom ili paprom. Uz ove začine njegov egzotičan okus će još više doći do izražaja.

Možete ga pripremiti i s malo mlijeka te pomiješati sa nekim drugim voćem, pa ćete dobiti ukusan smoothie. Kombinaciju voća sa kojim ćete ga miješati, možete birati sami. Za koju god se kombinaciju odlučili, ne sumnjajte da će ispasti izvrsno i jako zdravo.

Avokado se jako dobro uklapa u razne salate, a možete ga pomiješati sa crvenim kupusom, peršinom, rajčicom, bosiljkom, crvenim i bijelim lukom. Okusi će biti izvanredni, a paše uz bilo koju vrstu glavnog jela.

Sa avokadom možete i napraviti ukusan namaz za kruh, kakav su nekada radili mornari. Sve što vam treba je malo djevičanskog maslinovog ulja i avokado. Avokado izgnječite, prelijte ga djevičanskim maslinovim ulje i pomiješajte. Dobiveni namaz namažite na kruh i uživajte!

 Autor: A.Z., Foto: Brybs/freeimages

Kategorija: Napravi sama

Ana Zibar

Kao svaka žena i majka imam malo slobodnog vremena za sebe i sitnice koje svaku ženu čine sretnom. Ali baš taj nedostatak vremena za mene samu, me natjerao da ga iskoristim maksimalno, a time i dođem do ideja pomoću kojih ću na najednostavniji i najbrži način napraviti sve što sam zamislila. Odlučila sam svojim idejama pomoći ženama da na jednom mjestu pronađu praktične, zanimljive i potrebne informacije. U filmićima Ženski svijet pokazat ću vam kako da u kratkom vremenu dovedete tijelo u red, opustite se, uredite nokte, izmasirate, i još mnoge druge teme koje će vam na praktični, lakši i zabavniji naćin pomoći napraviti sve što ste željele.

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novo, novije, najnovije

pletenica-sa-strane

Romantična boho frizura s trakom za kosu i pletenicama

duga-kosa

Niski pleteni rep

pletenica

Ležerna elegantna pletenica

pundja

Kriš kraš frizura

lijepo-lice

Hippie boho frizura

Footer

Kategorije

  • Šminkanje
  • Frizure
  • Masaža
  • Vježbanje
  • Napravi sama

Blogerice

  • Ana Buden
  • Ana Zibar
  • Katarina Senjić
  • Martina Lovaković
  • Mia Perši
  • Sara Grgić

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Copyright © 2014–2025Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.