Savršena

Video savjeti za ljepotu

  • Naslovnica
  • Frizure
  • Šminkanje
  • Kozmetika
    • Manikura
    • Njega lica
  • Masaža
  • Napravi sama
  • Vježbanje

Korisni kuhinjski savjeti

Ana Zibar Komentiraj

Kuhajući ste se sigurno susreli sa brojnim pitanjima kako što napraviti po pitanju kuhanja. Da nije sve uvijek teško i kako si neke stvari možete znatno olakšati potvrđuju svjetski kuhari. I mi smo saznali za neke male tajne i trikove kod pripremanja jela, pa vam ih donosimo u nastavku.

Kako spriječiti plakanje kod rezanja luka

Luk režite sa što tanjim i oštrijim nožem, ili ga zamrznite malo prije rezanje ili upalite svijeći pored njega, dok ga režete.

Kako spriječiti sljepljenu i mljacastu tjesteninu

Tjesteninu kuhajte u velikoj posudi, sa puno vode kako bi imala prostora. Tjesteninu kuhajte točno onoliko koliko piše na njenom pakiranju. Nakon kuhanja ju iscijedite, isperite, samo ju nemojte polijevati hladnom vodom.

Kako izbjeći tanke kolače

Prije miješanja u kolače maslac mora biti otopljen na sobnoj temperaturi. Jedino vam na taj način kolači neće biti tanki.

Kako lakše oguliti češnjak

Češnjak oguliti tako da prije samog guljenja na njega prislonite širu stranu noža, istiščete ga, pa ga potom idete guliti.

Prženje hrane

Hranju uvijek pržite u dubokim i velikm tavama, jer one bolje zadržavaju toplinu i prilikom pečenja ulje manje prska uokolo.

 Savršeni snijeg za kolače

Kako bi vam kolači bili savršeni, te kako ne bi splasnuli i spustili jako je bitna kvaliteta snijega od jaja. Najbolji snijeg ćete dobiti tako da tućete bjelanjke bez šečera, sve dok pjena ne bude čvrsta. Tek kada je pjena čvrsta, počnete dodavati žličicu po žličicu šećera, sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.

Zamjena octu

Najbolja zamjena za ocat uvijek može biti limunov sok.

Topljenje čokolade

Čokolada se najbolje rastapa na pari. Stavite čokoladu u posu, koju postavite iznad posude sa vrelom vodom. Topite čokoladu, tako da ju lagano mješate na pari, a dobra zamjena za paru može biti i mikrovalna.

Ovo su samo neki od malih trikova kuhanja, koja svakodnevno brojim kuharima diljem svijeta olakšavaju posao. Isprobajte ih i vidjet ćete koliko ćete biti brži i zadovoljniji u kuhanju.

Autor: A.Z., Foto: HamsterMan/Shutterstock

Kategorija: Napravi sama

Autor Ana Zibar

Kao svaka žena i majka imam malo slobodnog vremena za sebe i sitnice koje svaku ženu čine sretnom. Ali baš taj nedostatak vremena za mene samu, me natjerao da ga iskoristim maksimalno, a time i dođem do ideja pomoću kojih ću na najednostavniji i najbrži način napraviti sve što sam zamislila. Odlučila sam svojim idejama pomoći ženama da na jednom mjestu pronađu praktične, zanimljive i potrebne informacije. U filmićima Ženski svijet pokazat ću vam kako da u kratkom vremenu dovedete tijelo u red, opustite se, uredite nokte, izmasirate, i još mnoge druge teme koje će vam na praktični, lakši i zabavniji naćin pomoći napraviti sve što ste željele.

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Novo, novije, najnovije

Anti-aging tretman umjesto botoxa i fillera

pletenica-sa-strane

Romantična boho frizura s trakom za kosu i pletenicama

duga-kosa

Niski pleteni rep

pletenica

Ležerna elegantna pletenica

pundja

Kriš kraš frizura

Kategorije

  • Šminkanje
  • Frizure
  • Masaža
  • Vježbanje
  • Napravi sama

Blogerice

  • Ana Buden
  • Ana Zibar
  • Katarina Senjić
  • korisnik
  • Martina Lovaković
  • Mia Perši
  • Sara Grgić

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Copyright © 2014–2023Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.