Kuhajući ste se sigurno susreli sa brojnim pitanjima kako što napraviti po pitanju kuhanja. Da nije sve uvijek teško i kako si neke stvari možete znatno olakšati potvrđuju svjetski kuhari. I mi smo saznali za neke male tajne i trikove kod pripremanja jela, pa vam ih donosimo u nastavku.
Kako spriječiti plakanje kod rezanja luka
Luk režite sa što tanjim i oštrijim nožem, ili ga zamrznite malo prije rezanje ili upalite svijeći pored njega, dok ga režete.
Kako spriječiti sljepljenu i mljacastu tjesteninu
Tjesteninu kuhajte u velikoj posudi, sa puno vode kako bi imala prostora. Tjesteninu kuhajte točno onoliko koliko piše na njenom pakiranju. Nakon kuhanja ju iscijedite, isperite, samo ju nemojte polijevati hladnom vodom.
Kako izbjeći tanke kolače
Prije miješanja u kolače maslac mora biti otopljen na sobnoj temperaturi. Jedino vam na taj način kolači neće biti tanki.
Kako lakše oguliti češnjak
Češnjak oguliti tako da prije samog guljenja na njega prislonite širu stranu noža, istiščete ga, pa ga potom idete guliti.
Prženje hrane
Hranju uvijek pržite u dubokim i velikm tavama, jer one bolje zadržavaju toplinu i prilikom pečenja ulje manje prska uokolo.
Savršeni snijeg za kolače
Kako bi vam kolači bili savršeni, te kako ne bi splasnuli i spustili jako je bitna kvaliteta snijega od jaja. Najbolji snijeg ćete dobiti tako da tućete bjelanjke bez šečera, sve dok pjena ne bude čvrsta. Tek kada je pjena čvrsta, počnete dodavati žličicu po žličicu šećera, sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
Zamjena octu
Najbolja zamjena za ocat uvijek može biti limunov sok.
Topljenje čokolade
Čokolada se najbolje rastapa na pari. Stavite čokoladu u posu, koju postavite iznad posude sa vrelom vodom. Topite čokoladu, tako da ju lagano mješate na pari, a dobra zamjena za paru može biti i mikrovalna.
Ovo su samo neki od malih trikova kuhanja, koja svakodnevno brojim kuharima diljem svijeta olakšavaju posao. Isprobajte ih i vidjet ćete koliko ćete biti brži i zadovoljniji u kuhanju.
Autor: A.Z., Foto: HamsterMan/Shutterstock
Odgovori