Savršena

Video savjeti za ljepotu

  • Naslovnica
  • Frizure
  • Šminkanje
  • Kozmetika
    • Manikura
    • Njega lica
  • Masaža
  • Napravi sama
  • Vježbanje

Na koji način zamrznuti pojedine vrste voća

Ana Zibar Komentiraj

Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci može se nakupiti više vrsta svježeg voća. Ako ga ne možete toliko pojesti, a i htjeli bi ga jesti i u zimi, možete ga zamrznuti. Tako ćete imati svježe voće i usred zime. U nastavku vam donosimo, kako zamrznuti pojedine vrste voća.

Kupine, maline, ribiz i crne bobice

Bobičasto voće je neprocjenjivi dar prirode zbog važnih nutrijenata kojim obiluje, a koji su neophodni za zdravlje čovjeka.

Bobičasto voće najbolje je zamrznuti tako da ga prvo operete u hladnoj vodi i osušite. Nakon pranja i sušenja ga možete zamrznuti bez ikakvih dodataka, ili ga možete pomiješati sa šećerom ili gustim sirupom. Ako se odlučite za zamrzavanje bobičastog voća sa šećerom, mjericu odredite tako da stavite 2 dl šećera i 1 1/2 dl voća, pomiješate i lagano miješate dok se šećer ne rastopi. Nakon toga voće zamrznite.

Trešnje i višnje

Trešnje i višnje su bogate vitaminima A, C i E, mineralima, folnom kiselinom, kalijem, željezom, magnezijem i vlaknima.

Prije zamrzavanja iz trešnja i višnja izvadite košticu. Možete ih preliti gustim sirupom u koji dodajte i vitamin C, ili ih samo pomiješajte šećerom.  Mjericu odredite tako da stavite 2 dl šećera i 1 l voća. Nakon toga voće zamrznite. Još bolja kombinacija zamrzavanja će biti, ako zamrznete trešnje i višnje zajedno.

Marelice i breskve

Marelice i breskve su odlična zamjena za slatko, a pune su vitamina A, te zadržavaju zdravlje očiju i smanjuju naslage plaka na arterijama, te štite srce.

Kod zamrzavanja marelica i breskva bitno je da odaberete potpuno zrele i zdrave plodove. Svaki plod zasebno operite, ogulite i prepolovite. Stavite odmah u steriliziranu staklenku, pa prelijte gustim ili srednje gustim sirupom i dodajte vitamin C. Nakon toga ih odmah zamrznite.

Recept za sirup

Rijetki sirup: 6 dl vode pomiješajte sa 2 dkg šećera

Srednje gusti sirup: 4 dl vode pomiješajte sa 2 dkg šećera

Gusti sirup: 2 dl vode pomiješajte sa 2 dkg šećera

Sirup je gotov kada se sav šećer rastopi.

 Autor: A.Z., Foto:ryby/Shutterstock

Kategorija: Napravi sama

Autor Ana Zibar

Kao svaka žena i majka imam malo slobodnog vremena za sebe i sitnice koje svaku ženu čine sretnom. Ali baš taj nedostatak vremena za mene samu, me natjerao da ga iskoristim maksimalno, a time i dođem do ideja pomoću kojih ću na najednostavniji i najbrži način napraviti sve što sam zamislila. Odlučila sam svojim idejama pomoći ženama da na jednom mjestu pronađu praktične, zanimljive i potrebne informacije. U filmićima Ženski svijet pokazat ću vam kako da u kratkom vremenu dovedete tijelo u red, opustite se, uredite nokte, izmasirate, i još mnoge druge teme koje će vam na praktični, lakši i zabavniji naćin pomoći napraviti sve što ste željele.

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Novo, novije, najnovije

Anti-aging tretman umjesto botoxa i fillera

pletenica-sa-strane

Romantična boho frizura s trakom za kosu i pletenicama

duga-kosa

Niski pleteni rep

pletenica

Ležerna elegantna pletenica

pundja

Kriš kraš frizura

Kategorije

  • Šminkanje
  • Frizure
  • Masaža
  • Vježbanje
  • Napravi sama

Blogerice

  • Ana Buden
  • Ana Zibar
  • Katarina Senjić
  • korisnik
  • Martina Lovaković
  • Mia Perši
  • Sara Grgić

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Copyright © 2014–2022Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.