Razmišljate o tome da napravite palačinke, ali niste sigurni sa čime ih napuniti? Nedoumica nema kada je na polici slasna Nutella, a zahvaljujući sastojcima od kojih je napravljena ona već duže vrijeme predstavlja proizvod broj. 1 kada su u pitanju deserti i to kod raznih uzrasta.
Njoj se vesele ne samo najmlađi nego i oni malo stariji, a kako i ne bi kada čaroban okus lješnjaka jednostavno mami i zove na još. Jeste li se spremni okušati u tome da sami napravite taj slasni namaz? Slijedi nekoliko korisnih informacija koje će vam u tome pomoći. Napravite i vi svoju Nutellu.
Od sastojaka su vam potrebna jaja, kakao u prahu, brašno, mlijeko, maslac, šećer u prahu i lješnjak. Prvo uzmite 5 manjih žlica kakaa u prahu i stavite u veliku posudu. Nastavite s nekoliko žlica bijelog brašna, 200 g šećera u prahu i 200 g lješnjaka.
Sve dobro promiješajte, a kada dobijete kompaktnu smjesu dodajte jedno jaje i pola litre mlijeka. Nastavite dalje miješati kako bi vam se svi sastojci spojili i postali dio jedne cjeline. Kada primijetite da lakše prolazite s pjenjačom to znači da je smjesa postigla potrebnu kompaktnost.
U međuvremenu stavite pola litre mlijeka u lonac i ostavite na vatri sve dok ne prokuha. Nakon što mlijeko prokuha dolijte smjesu koju ste prethodno pripremili i kuhajte na laganoj vatri, uz neprekidno miješanje sve dok se smjesa na zgusne.
Kada se smjesa dovoljno zgusnula ugasite vatru i još jednom promiješajte. I na kraju kada je smjesa još vruća stavite maslac i miješate sve dok se maslac skroz ne otopi i postane dio smjese. Potrebno je pričekati da se smjesa ohladi kako bi ju mogli pohraniti u staklenku s poklopcem.
Sada svaki put kada poželite namazati ovu ukusnu kremu od lješnjaka ili možda ispuniti njome palačinke, više ne morate razmišljati o tome da odete u dućan po novu staklenku. Domaća Nutella ipak ima poseban okus.
Autor: S.Š., Foto: Helenlbuxton/Shutterstock
Odgovori