Na putu ste i jako vam se jedu topli sendviči, a nemate ih gdje za kupiti? Ne brinite, mi imamo rješenje za vas! Pomoći vam može obično glačalo za odjeću! Kako uz pomoć glačala napraviti tople sendviče, pogledajte u nastavku.
Napravite tople sendviče bez tostera, zapravo je vrlo jednostavno. Koliko god niste mislili da ćete glačalom raditi išta drugo osim peglati odjeću, sad je vrijeme da i to promijenite, i da ga iskoristite i u hranjive svrhe.
Za početak pripremite glačalo, koje uključite u struju da se grije, dok vi radite sendviče. Mi smo u videu napravili sendvič od šunke i sira, a vi radite onako kako vi volite, s dodacima koje vi volite. U sendvič možete staviti bilo što. Kada napravite sendvič, zamotajte ga u aluminijsku foliju i probajte da li se glačalo dovoljno ugrijalo.
Glačalo stavite na najvišu temperaturu, jer što je ono toplije, to će sendvič biti bolji i ukusniji. Kada se glačalo dovoljno zagrije, prislonite ga na gornji dio sendviča, pa zadržite jednu minutu. Nakon što ste gornji dio sendviča zagrijala, okrenite sendvič, pa zagrijte drugu stranu sendviča, tako da stavite glačalo sada na tu stranu i držite jednu minutu dok se sendvič u potpunosti ne zagrije i ne spljošti.
Kada ste gotovi, isključite glačalo, te ga stavite na sigurno mjesto gdje se ne može ništa zapaliti. Nakon toga vaš topli sendvič je spreman za konzumaciju. Maknite sa sendviča zaštitnu aluminijsku foliju i dobar tek! Ako si želite tople sendviče spremiti za put, nažalost oni će tijekom nekog vremena izgubiti toplinu, no bit će i dalje spljošteni i mekani. Samo ih ostavite u aluminijskoj foliji, a bilo bi dobro i da ih dodatno zamotate u kuhinjsku krpu ili ručnik, kako bi što dulje zadržali toplinu.
Foto: Yellowj /Shutterstock
Odgovori