U moru isprobanih recepata za izradu medenjaka, ovaj se popeo na vrh moje ljestvice. Izrada ovog kolača oduševljava okusom, ali i jednostavnošću izrade.
Potrebni sastojci za biskvit:
- 3 dcl mlijeka
- 150 grama glatkog brašna
- 3 velike žlice meda
- 1 žlica začina za medenjake
- prašak za pecivo
- čep ruma
- limunova korica
- 3 žlice pekmeza po želji
Glazura:
- 100 grama čokolade za kuhanje
- žlica ulja ili slatkog vrhnja
- 3 -6 žlica pekmeza ( po ukusu )
Priprema:
U posudu istresite sve sastojke osim pekmeza i izmiješajte kuhačom. Ako vam se naprave grudice, mikserom izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Na kraju dodajte 3 pune žlice pekmeza i umiješati u smjesu.
Istresite pola smjese u podmazani protvanj posut brašnom te pecite oko 5 min na 200 stupnjeva tek toliko da se uhvati korica. Izvadite iz pećnice i premažite debljim slojem pekmeza, prelijte s ostatkom smjese i vratite u pećnicu još 20 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađen biskvit još jednom premažite pekmezom pa na pekmez izlijte otopljenu čokoladu i stavite kolač na hlađenje.
U slast!
Foto: Svetlana Lukienko/Shutterstock
Odgovori